maandag 5 oktober 2015

JVV 1 - Drieborg 1 (0 - 7)

Afgelopen zondag speelde JVV 1 in de competitie tegen Drieborg 1. Een tegenstander die we ook al eens in de voorbereiding zijn tegen gekomen. JVV won toen de uitwedstrijd met 1 -2.
Nu stonden beide ploegen tegenover elkaar in Jipsingboertange.
Ook vandaag moest Johan Schoenmaker een beroep doen op spelers van het tweede elftal om toch een team op de been te kunnen brengen.

De volgende 11 spelers begonnen in de basis
Marvin, Tim, Arjan, Jan, Danny, Jan-Willem, Geert-Jan, Henk, Dani, Jeroen en Arne
Wissel spelers waren Remco, Dolf en Nieck
Scheidsrechter was de heer G.H. Gerdes en de wedstrijdbal werd beschikbaar gesteld door

De opening van de wedstrijd was meteen goed voor JVV. Hun eerste aanval leverde gelijk gevaar op. Een perfecte voorzet van Arjan op Henk, zijn schot werd nog maar net gepakt door de keeper van Drieborg.
In de tegenaanval was het wel raak. Een lange bal naar voren waar een speler van Drieborg tussen 2 spelers van JVV toch kon binnen schieten 0 – 1

JVV moest dit even verwerken maar veel tijd hadden ze hier niet voor want Drieborg kreeg een vlotte counter, Marvin kon het schot tot corner verwerken.
Uit de corner wisten de gasten wel van dichtbij binnen te schieten.
En zo stond de stand 0 – 2 al op het scorebord na 4 minuten spelen.

Ondanks deze klap bleef JVV op zoek naar de aansluitingstreffer . Na 10 minuten kwam een bal bij Dani terecht, hij passeerde zijn tegenstander en gaf een voorzet op maat. Henk kopte de bal maar de keeper van Drieborg kon de doelpoging tegenhouden.

Even later greep Marvin goed in op een kans van de gasten. Een schot die hij tot corner kon verwerken. Uit de corner konden de gasten vrij binnen koppen. 0 – 3

JVV bleef ook kansen krijgen in de wedstrijd. Jeroen kwam goed door over rechts geeft de bal goed op de meegelopen Jan, zijn schot werd gepakt door de keeper van Drieborg.

Na 16 minuten spelen moest JVV wisselen. Geert-Jan was leeg gespeeld en hij werd vervangen door Nieck.

Half weg de eerste helft kreeg JVV een corner. De bal kwam voor de voeten van Dani, hij schoot de bal net naast.
Ook in deze wedstrijd weer de nodige pech voor JVV. Zo moest na 28 minuten spelen ook Danny met een blessure het veld verlaten. Zijn plaats werd ingenomen door Remco.

Vlak voor rust kreeg JVV nog een kans. Na een corner nam Jan-Willem de bal ineens op de slof,
zijn schot ging net naast.
Tot aan het rust signaal gebeurde er niet veel. Wel werden er nog 2 gele kaarten uitgedeeld.
Een speler van Drieborg kreeg geel net als Arne na commentaar op de scheidsrechter.

Aan het begin van de 2e helft kwam Dolf binnen de lijnen voor Willem-Jan.
Al na 4 minuten kreeg JVV een indirecte vrije trap tegen in eigen strafschop gebied.
Een ingooi terug op Marvin die hij in zijn handen pakt. Een regel die voor vele onduidelijk was en is.
Na het inzien (achteraf) van de regels blijkt het te kloppen. Een ingooi mag je niet in je handen pakken. De scheidsrechter zat dus goed met zijn beslissing.
De indirecte vrije trap van Drieborg werd goed binnen geschoten. 0 – 4

Na 9 minuten spelen weer een kans voor Drieborg, een voorzet van links waar Marvin zijn vingertoppen nog tegen aan kon krijgen, maar van dichtbij kon Drieborg toch binnen koppen. 0 – 5

JVV kreeg ook nog wel wat kansjes in de 2e helft. Zo kwam een corner genomen door Jan op het hoofd van Henk. Zijn kopbal ging net naast.
En er was nog een aanval van JVV waar de bal uiteindelijk terecht kwam bij Dani.
Hij ging alleen op de keeper af, Dani probeerde een stiftje maar de goalie van Drieborg pakte de bal.

Wel vielen er nog 2 doelpunten, en wel voor Drieborg.
Na lang bal bezit van Drieborg werd er maar eens van afstand geschoten en met succes. 0 – 6
De laatste doelpunt viel vlak voor tijd. Een overtreding in het strafschopgebied van JVV, dus een penalty die goed werd binnen geschoten.
De wedstrijd eindigde dan ook in 0 – 7