Vandaag stond de eerste competitie wedstrijd op het programma voor JVV 1.
Thuis in Jipsingboertange moest worden aangetreden tegen de gasten van Gasselternijveen 1.
Ook nu (net als in de voorbereiding) kon Johan Schoenmaker geen beroep doen op zeker 6 spelers die nog steeds in de lappenmand zitten of nog op vakantie zijn.

De volgende 11 spelers begonnen aan de wedstrijd.
Danny, Rick, Tim, Roy, Geert-Jan, Jeroen, Kevin, Arne, Remco, Jesper en Johan
De wisselspelers waren Jan-Willem, Dolf en Michel
Scheidsrechter was de heer G. van Dam

In het begin was het voor beide teams even aftasten. Veel speelde zich af op het middenveld.
Eerste kans in de wedstrijd was voor de gasten. Een schot van afstand ging over het doel van Danny.
Even later was het wel raak. Na 11 minuten spelen kwam Gasselternijveen goed door over de rechterkant. Een voorzet op maat werd goed binnen gekopt. 0 – 1

Na het doelpunt bleef JVV zoeken naar een opening maar had vaak moeite om de vrije man te vinden. Vaak kwam van achteruit een lange bal maar vaak was dit bal verlies.
Ook de gasten kwamen niet vaak in de buurt van Danny.
Na 28 minuten spelen kwamen de gasten in een korte periode tot een aantal kansen.
Eerst een voorzet van rechts die weer binnen werd binnen gekopt. De scheidsrechter keurde het doelpunt af vanwege duwen in de rug.
2 minuten later een snelle aanval van Gasselternijveen maar het schot ging over.

Nog geen minuut later kwam de laatste kans in de eerste helft ook voor de gasten.
Een corner van links de bal belandde achterin het strafschop gebied. Een speler kreeg zijn voet er tegen aan maar de bal ging via de buitenkant paal achter het doel.

Rust 0 – 1

In de rust werden er wat dingen omgezet zodat JVV meer naar voren zal gaan spelen.
Maar al snel in de 2e helft weer pech voor JVV. Kevin gleed weg op het veld na een duel.
Hij hoorde iets knappen in zijn knie/been en al snel werd duidelijk dat Kevin de wedstrijd moest staken met een blessure.
Zijn vervanger werd Jan-Willem.

Nog maar net bekomen van de schrik kreeg JVV een counter om de oren van Gasselternijveen.
Heel snel kwamen vele spelers naar voren die tegen een minderheid stonden van JVV verdedigers.
Het was dan ook makkelijk uit spelen voor de gasten. 0 – 2

Ook in de 2e helft kwam JVV er maar moeilijk door heen. 1 kans was er wel voor Rick,
hij scoorde maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.
Rest van de wedstrijd speelde zich vaak af op het middenveld met aan beide kanten veel bal verlies en ook de scheidsrechter legde vaak het spel stil.
Commentaar op de scheidsrechter kwam een speler van Gasselternijveen dan ook op een gele kaart te staan.
Ook Geert-Jan kwam in het boekje van de scheidsrechter. Hij kwam met een gestrekt been in op de tegenstander.
Na 43 minuten spelen mocht Michel Klasens nog invallen voor Roy.

Eindstand was dan ook 0 – 2

Een wedstrijd die helaas verloren werd maar toch was iedereen positief.
We zijn de eerste competitie wedstrijd niet af gegaan en hebben behoorlijke tegenstand geboden.
En dan te weten dat er nog een aantal spelers niet beschikbaar zijn vanwege blessure’s.
Helaas is Kevin daar vandaag ook bij gekomen.
Komende zondag speelt JVV 1 uit bij Bareveld.