zondag 23 augustus 2015

JVV 1 - Collinghorst/Rajen Duitsland (1 - 7) Oefenwedstrijd

Afgelopen vrijdag stond de laatste oefenwedstrijd op het programma voor JVV 1.
De tegenstander kwam uit Duitsland en speelt daar in de 4e klasse Collinghorst/Rajen
De volgende 11 spelers begonnen aan de wedstrijd in Jipsingboertange :

Danny, Tim, Rick, Jesper, Roy, Geert-Jan, Kevin, Christian, Drè, Jeroen en Dani
Wisselspelers waren Marvin, Dolf, Remco, Arjan en Nieck

De eerste kans was voor onze gasten uit Duitsland. Een schot ging net naast het doel van Danny.
Na 6 minuten spelen kreeg JVV haar eerste kans. Een mooi vlotte aanval kwam terecht bij Kevin.
Zijn schot ging net over.
Even later was het wel raak. Een mooie en snelle counter van JVV kwam Jesper in scoringspositie.
Dit soort kansjes hoef je Jesper niet te geven, hij schoot ook perfect binnen. 1 – 0

Lang konden we niet genieten van de voorsprong. Na 12 minuten kwam er een voorzet van rechts,
en met een perfecte kopbal was de stand weer gelijk. 1 – 1

In deze fase van de wedstrijd ging het tempo omhoog. Het was dan ook niet lang wachten op doelpunten. Die kwam dan ook na 24 minuten spelen. De Duitsers konden uitbreken over de rechterkant en na een voorzet stond achterin een speler helemaal vrij om de 1 – 2 binnen te tikken.

Half weg de eerste helft kreeg JVV de bal niet weg uit eigen strafschopgebied. De bal kwam voor de voeten van een speler van Collinghorst en schoot hard binnen. 1 – 3

De eerste helft zat er bijna op. Het tempo lag hoog. JVV kon aardig het tempo bij benen maar het kon wel eens na de rust parten gaan spelen. Vlak voor het einde van de eerste nog een kleine tegenslag omdat Kevin geblesseerd het veld moest verlaten. Zijn plaats werd in genomen door Nieck.

De 2e helft ging Marvin keepen en kreeg Danny rust.
Als na 3 minuten kreeg Marvin een doelpunt achter zijn oren. Een schot vanaf de zijkant en hij was kansloos. 1 – 4

Ook nu lag het tempo hoog, vooral van Duitse kant en je kon merken dat JVV er maar moeilijk uit kon komen. Sommige spelers kregen dan ook rust en er kwam wat vers bloed.
Drè en Geert-Jan werden vervangen door Dolf en Remco.

Het waren echter de Duitsers die de wedstrijd compleet naar zich toe trokken.
Na 15 minuten een bal vanaf de de zijkant ging over Marvin heen. 1 – 5
En even later werd het na een corner van rechts met een harde kopbal 1 – 6

Ook het laatste doelpunt kwam op naam van Collinghorst/Rajen. Door te blijven jagen op de bal en een vlotte counter kwam na 27 minuten de eindstand van 1 – 7 op het scorebord.

Komende zondag speelt JVV thuis haar eerste bekerwedstrijd. Tegenstander is dan DSC'65 uit Dalerveen, uitkomende in de 4e klasse D van het zondag voetbal.