vrijdag 28 augustus 2015

Buinen 1 - JVV 1 (6 - 0) Beker

Na een positieve pot voetbal tegen DSC’65 moest JVV afgelopen donderdag op bezoek in Buinen voor een nieuw beker duel. Buinen komt ook uit in de 5e klasse al met al een leuke graad meter voor JVV. Helaas kon JVV ook vandaag geen beroep doen op vele spelers vanwege blessure’s.

De volgende 11 spelers begonnen aan de wedstrijd:
Marvin, Remco, Henk, Nieck, Drè, Jeroen, Kevin, Jan, Geert-Jan, Roy en Dani
De wisselspelers waren Danny, Tim, Dolf en Arjan

JVV begon goed met veel bal bezit en ook een paar kleine kansjes. Maar zoals zo vaak in het voetbal, bal verlies op het middenveld met een hele snelle counter van Buinen.
3 spelers doken helemaal vrij voor Marvin op, de eerste kans voor Buinen was meteen raak. 1 – 0

Na dit doelpunt bleef JVV goed voetballen met af en toe ook kansjes om terug te komen in de wedstrijd. Na 17 minuten spelen was er een kans dankzij een mooie voorzet van links van Jan,
Jeroen kopte de bal net naast.
Maar ook de tegen aanvallen bleven gevaarlijk van Buinen. Een schot van buiten de 16 meter kon maar slecht weg gewerkt worden door de verdediging van JVV. Een speler van Buinen wist er wel raad en schoot de bal hard binnen. 2 – 0

Na 25 minuten spelen had Buinen de smaak te pakken. Een speler werd totaal niet aangepakt en mocht heel ver het veld oversteken en zelfs een hard schot afleveren, het resultaat, 3 – 0

Tot aan de rust probeerde JVV er nog wat van te maken. Af en toe leuke combinatie’s, goed voetbal en ook kansjes om te scoren.
Een mooie voorzet van Drè die Jan ineens op zijn slof nam. De bal ging net over.
En vlak voor rust kreeg Roy nog een kans om te scoren.
Wat leek op een voorzet bleek toch een schot te zijn, de keeper van Buinen kreeg nog net zijn vingertoppen eronder om hem over te tikken.

Na de thee kwam Arjan in het veld voor Remco.

Na 9 minuten spelen in de 2e helft werd er een overtreding gemaakt door JVV.
JVV dacht aan een vrije bal maar de scheidsrechter zag (achteraf goed gezien) voordeel.
Iedereen van JVV bleef staan behalve de spelers van Buinen.  Alleen voor Marvin was het hoekje uit zoeken en scoren. 4 – 0

Ook na dit doelpunt bleef JVV goed voetballen met kansen om te scoren.
Een mooie snelle aanval met een èèn/tweetje Jan op de snel weg sprintende Dani.
Hij miste net de kracht om de bal in het doel te schieten.

Henk kreeg ook nog een kans om te scoren, een goede aanval van JVV, Henk leverde een hard schot, dit keer stopte de keeper de bal.
Even later was er nog een kans voor JVV. Jan nam een vrije trap, en Henk schoot de bal net naast.

Na 21 minuten was het weer Buinen dat gevaarlijk uit kwam. Een voorzet van rechts die terecht kwam bij een speler van Buinen net buiten de 16 meter, en met een bekeken schot werd het 5 – 0

Tot aan de 40e minuut kreeg JVV nog een aantal kansjes.
Een afstandschot van Jan (goed gestopt door de keeper),
Henk die los komt van zijn tegenstander zijn schot ging net naast.

De laatste 2 kansen waren weer voor de thuisploeg.
Eerst een afstandsschot die prima gepakt werd door Marvin,
en vlak voor tijd kon Buinen nog een doelpunt noteren.
Uit een rare hoek werd geschoten op doel, niemand kon de bal tegen houden.
Eindstand was dan ook 6 – 0

Komende zondag speelt JVV haar laatste beker duel in Jipsingboertange tegen SVV’04 (Schoonebeek)